11:51 / 29.05.2021.

Autor: HRT

A Porina dobiva... Đorđe Novković

Đorđe Novković

Đorđe Novković

Foto: Boris Scitar / PIXSELL

"Nitko ne može napisati bolju pjesmu za Mišu od mene", izjavio je legendarni skladatelj Đorđe Novković. Priču o njemu prikazujemo u epizodi glazbeno-dokumentarne serije A Porina dobiva..., koja je na rasporedu u subotu 5. lipnja u 20:10 na Prvom programu HTV-a.

Đorđe Novković čovjek je koji je ispisao povijest hrvatske zabavne glazbe, najplodniji autor toga glazbenog izraza kojeg je Hrvatska imala.

Među više od 2500 pjesama napisao je Mišine i mnoge druge uspješnice za Srebrna krila, Severinu, Željka Bebeka, Gabi Novak, Nedu Ukraden, Dalibora Bruna, Pro arte, Duška Lokina, Vladu Kalembera, Jasnu Zlokić, Daniela Popovića, koje i danas oduševljeno pjevaju stotine tisuća ljudi.

video thumb

Pred nama je priča o fascinantnom opusu, bogatoj karijeri i nevjerojatnom osjećaju za ono što publika želi čuti, manje poznatim pojedinostima iz njegova života te podsjetnik na pjesme uz koje su mnogi odrastali, slavili, zaljubljivali se, kao i činjenica da su uz Đorđu učili i stasali kasnije poznati skladatelji.

Suradnja Unisona i HRT u dokumentarnoj seriji A Porina dobiva... ovaj put nam donosi prvi dokumentarni film o velikom Đorđu!

Scenarist i redatelj je Toni Volarić, a urednica Lejdi Oreb.

Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj je videoteci i dostupna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!