A strana

19.02.2023.

Zadnja izmjena 19:10

Autor: HRT

U ovoj A strani, prvi put prikazanoj u siječnju 2019., mijenjamo uloge, igramo se i veselimo uz glazbu! Što je ljepše no igrati se glazbom? Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a, bend A strane, Pero Galić, Goran Bare, Ervin Baučić, Massimo, Marko Tolja, Jacques, Ivana Husar, Pavao Mašić, Hojsak & Novosel i brojni mladi pjevači u A strani pokazuju nam koliko je lijepo u glazbi biti zajedno. 

Na trenutak glazbenici će premostiti žanrovske granice, mijenjat će uobičajene uloge te tako nam pokazati koliko uživaju u glazbenoj igri. 

Jer možda do sada niste čuli ali članovi Simfonijskog orkestra imaju svoj bend i uz maestra Bjelinskog mogu otprašiti Sinatrin klasik "Fly Me to the Moon", poznati orguljaš Pavao Mašić zaneseno pjeva Arsenove stihove, najpoznatiji duo na tamburici i kontrabasu Hojsak & Novosel spajaju bećarac i AC/DC, a cijeli bend "A strane" može svirati na samo jednoj gitari. 

Emisiju prikazujemo u nedjelju, 26. veljače, u 17 sati na Prvom programu HTV-a.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!