A strana

28.12.2021.

12:32

Autor: HRT

A strana

A strana

Foto: Dario Njavro / HRT

U čast 65 godina duge povijesti Zabavnog programa HTV-a svoje prvo izdanje u 2022. godini A strana je posvetila odnosu glazbe i televizije. Zabavno-glazbena emisija na rasporedu je u subotu, 8. siječnja, u 20:10 na Prvom programu.

video thumb

Prve zabavne emisije Televizije Zagreb, zlatno doba festivala zabavne glazbe, nastupi na natjecanjima za pjesmu Eurovizije, prijenosi velikih koncerata, videospotovi koji su osamdesetih označili prekretnicu u industriji glazbe, glazbene emisije programa Z3 koje su formirale ukus tadašnjih mladih gledatelja, važna uloga glazbe u Domovinskom ratu, natjecanja glazbenih talenata bez kojih više nema televizijske zabave - to su bile samo neke odrednice večerašnje emisije.

Naši su gosti: čovjek koji nam je promijenio jedan dan u tjednu, urednik "Nedjeljnog popodneva" Saša Zalepugin, najnagrađivanija diva Splitskog festivala Tereza Kesovija, "željezna lady" Ksenija Urličić, "doktor" za Eurosong Aleksandar Kostadinov, voditeljski par Hit depoa Daniela Trbović i Hamed Bangoura, Davor Gobac i Psihomodo pop, prvi hrvatski bend koji je nastupio na MTV-ju te Danijela Martinović koja nas je podsjetila na svoj uspješni nastup na Eurosongu.

Ova A strana glazbom i riječju željela je odati počast svim ljudima koji su ovih 65 godina njegovali neupitnu ljubav između glazbe i televizije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!