A strana

22.01.2022.

08:25

Autor: HRT

A strana

A strana

Foto: Dario Njavro / HRT

Pisanje teksta, stvaranje, teško je objašnjiv čin. U novom izdanju A strane, koje slijedi u subotu, 29. siječnja, u 20:10 na Prvom, Darko Rundek, Damir Urban i Zlatan Stipišić Gibonni, tri različite autorske osobnosti, pokušali su nam objasniti kroz kakve to avanture prolaze stvarajući, tražeći prave riječi i note. Usto, u društvu autora glazbenih eseja Đorđa Matića zajedno su se prisjetili velikih pjesnika koji su ostavili trag i u književnosti i u glazbi.

video thumb

Koliko je Arsen Dedić nezaobilazna inspiracija za rock glazbenike, zašto volimo stihove Britvića, Cesarića, Trifunovića, zašto je čarolija pjesnika mediteranskog kruga vječna, koju Stublićevu pjesmu obožava Darko Rundek, kako se pleše Tango u Đevrskama kad ga recitira Ozren Grabarić te koju je pjesmu Rade Šerbedžija posvetio Arsenu, samo su neke teme o kojima su razgovarali naši gosti.

Koliko ih je umjetnost povezala najbolje je posvjedočio virtuoz Vlatko Stefanovski uživajući što može muzicirati u krugu dobrih prijatelja. Uz mlade pjevače i bend A strane uživajmo zajedno u ljepoti glazbe i riječi.

Emisiju na području RH možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!