12:13 / 02.02.2021.

Autor: HRT

Posebno izdanje A strane

Subotom na Prvom

Subotom na Prvom

Foto: Dario Njavro / HRT

U subotu 6. veljače na Prvom u 20:10 emitiramo prvu i do sada i jedinu snimljenu novosezonsku emisiju popularne A strane.

video thumb

Još prošle godine počeli smo snimati novu sezonu A strane, željeći i u novoj sezoni glazbom ispričati još toliko neispričanih priča o ljepoti glazbe. Željeli smo se podsjetiti autora koji su notama i stihovima zauvijek ispisali naš identitet, željeli smo svirati i izvoditi glazbu, te kao uvijek stvoriti onaj osjećaj da smo u glazbi bez obzira na žanrove i godine uvijek zajedno.

Zato je ova prva, nažalost, do sada i jedina snimljena emisija nove sezone A strane bila posvećena toj nevjerojatnoj moći glazbe koja spaja posebno u vremenu tišine i tjeskobe u kojem sada živimo. 

Htjeli smo da svi naši glazbeni prijatelji (Simfonijski orkestar HRT-a, maestro Alan Bjelinski, operna solistica Lana Kos, Doris Dragović, Damir Urban, Marko Tolja) u toj prvoj emisiji budu zajedno.

Htjeli smo da nas glazba poveže i s umjetnicima koji su u Helsinkiju, Torontu, Chicagu, Bostonu (Aljoša Jurinić, Stefan Milenković, Petrit Ceku, Teija Niku, Eugene Freisen) te da zajedničkim muziciranjem pokažemo kako granice među nama nestaju dok svira glazba. Htjeli smo predstaviti vam neke nove mlade ljude koji su tek zakoračili na glazbenu scenu.

Nažalost bez brojne publike u studiju ali spojeni s njima virtualnim vezama zamišljajući kako smo za trenutak osvojili njihove osmijehe i njihov pljesak. Do nekih budućih susreta (dok se ne ostvare uvjeti za daljnja snimanja) budite uz A stranu ove subote, budimo zajedno i pokažimo kolika je nevjerojatna moć glazbe!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!