A strana

29.01.2022.

14:41

Autor: HRT

A strana

A strana

Foto: Dario Njavro / HRT

Izdanje A strane, koje slijedi u subotu 5. veljače u 20:10 na Prvom, posvetili smo antologijskim albumima koji su ostavili značajan trag u našoj glazbi.  

U A strani o antologijskim glazbenim albumima u društvu Siniše Škarice, producenta i glazbenog urednika, i Petra Pece Popovića, rokoholičara i dobrog duha rock'n'rolla! Antologijski albumi mijenjali su glazbu, postali su zvučni dokumenti jednog vremena, a suvremenici Škarica i Popović prisjetili su se ljudi koji su svojom energijom, muzikalnošću i hrabrošću zauvijek promijenili svijet glazbe, a i njih osobno.

video thumb

Kakvo je čudo izazvao Arsenov album "Čovjek kao ja", s kojom je energijom 21-godišnji Dado Topić stvarao prvi album grupe Time, zašto je glazbu Indexa obilježila ljepota duše Davorina Popovića, gdje su se kalili Goran Bregović i Bijelo dugme, kako je snimljen album debitantice "Dnevnik jedne ljubavi" i s kakvom energijom su se pojavili mladi glazbenici novog vala, samo su neke teme o kojima su naši gosti u društvu Josipe Lisac te klavijaturista Indexa Ranka Rihtmana i Nenada Jurina podijelili svoja sjećanja te tako potvrdili kako je glazba njihov život i umjetnost koju žive!

Emisiju na području RH možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!