A strana

15.01.2023.

17:02

Autor: HRT

Ovo izdanje A strane, premijerno prikazano u siječnju 2022., posvetili smo autoru čije će note zauvijek ostati u našim srcima, velikom Rajku Dujmiću. O izuzetnom opusu Rajka Dujmića izrečene su brojne pohvale njegovih kolega, a u ovoj emisiji zamolili smo njegove prijatelje da se prisjete zajedničkih trenutaka koje su proživjeli s Rajkom, iznimnim autorom ali prije svega čovjekom velikog srca, dječačkog osmijeha i sjete u očima. 

Njegove pjesme bile su kao i on: dobri prijatelji koji su uvijek bili uz nas. Možda nikad nećemo saznati formulu zašto su baš njegove uspješnice imale direktan put do našeg srca te objasniti kako je uspio u svoje note unijeti toliko iskrenosti i ljubavi, ali kad ponovno čujemo "Milenu" "Sašu", "Tonku", "Nebeske kočije", "Najdraže moje", "Sanjaj me", "Za dobra stara vremena", bit će nam jasno da je Rajku Dujmiću uspjelo notama obojiti prošla, sadašnja i buduća vremena. 

Provedite A stranu u društvu Rajkovih najbližih prijatelja: Nene Ninčevića, Jasne Zlokić, Novih fosila, Emilije Kokić, Tedija Spalata, Vlade Kalembera, Tonke Popadić, Fedora Boića, Gorana Karana, Nataše Mirković, Vladimira Pavelića, Jacquesa, Dee Volarić, mladih pjevača i benda A strane te uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a.

A stranu posvećenu Rajku Dujmiću prikazujemo u nedjelju, 22. siječnja, u 17 sati na Prvom.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!