14:03 / 21.12.2021.

Autor: HRT

ABBA živi vječno

Nedjelja, 2. siječnja na Prvom

Nedjelja, 2. siječnja na Prvom

Foto: ABBA živi vječno / dokumentarni film

U nedjelju, 2. siječnja na Prvom programu u 21:35 ne propustite dokumentarni film ABBA živi vječno. Prije 50 godina četvoro mladih ljudi koji će postati švedska supergurpa Abba susrelo se prvi put. Tijekom godina uspjeli su prodati više od 400 milijuna ploča. 

video thumb

Prije 20 godina je premijeru na West Endu imao mjuzikl Mamma Mia! koji sadrži 27 njihovih pjesama, a do danas ga je pogledalo više od milijun ljudi.

Unatoč činjenici da su kao bend postojali samo otprilike desetak godina jer su se raspali 1982., grupa Abba danas uživa jednaku popularnost. Abba će, čini se, živjeti vječno. Kao što članica grupe Anni-Frid kaže u ovom dokumentarcu, "Abba nikada neće nestati. Primam poštu tinejdžera kojima bih mogla biti baka!"

ABBA FOREVER je proslava Abbaine glazbe. Super Trouper, Waterloo, SOS, Mamma Mia, Fernando, Chiquitita, Dancing Queen, Gimme Gimme Gimme, Does Your Mother Know, Knowing Me Knowing You, The Winner Takes It All, Thank You For The Music and Money Money Money samo su neki od hitova koje predstavljamo.

Dokumentarni film producirao je i režirao Chris Hunt, a odabrala ga je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!