11:25 / 14.06.2021.

Autor: HRT

Adam i Eva: O mamutu i bobicama

Ponedjeljak 21. lipnja na Prvom

Ponedjeljak 21. lipnja na Prvom

Foto: Adam i Eva / O mamutu i bobicama

U ponedjeljak 21. lipnja u 11:10 na Prvom programu HTV-a emitiramo drugu epizodu dokumentarno-igrane serije Adam i Eva. 

Od trenutka u kojem je Eva pokazala višak inicijative, uloge muškarca i žene jasno su definirane. Je li i danas tako? Tijekom povijesti borili smo se za ravnopravnost, no jesmo li se istodobno negdje malo zabunili?  Nerazumijevanje, gubitak komunikacije, česti razvodi, disfunkcionalne obitelji, sve veći broj samohranih roditelja i na kraju osamljenost kao temelj duha našeg vremena... simptomi su današnjeg društva i odlika većine suvremenih muško-ženskih odnosa. Kada je došlo do zabune i gdje? Tijekom turbulentne Francuske revolucije ili na podu hipijevske komune?

21. lipnja na Prvom

21. lipnja na Prvom

Foto: Adam i Eva / O mamutu i bobicama

Druga epizoda serije koja propituje muško-ženske odnose pita se čuči li majmun u svima nama... Budući da smo tijekom povijesti mnogo dulje proboravili u pećini nego u neboderu, uočavamo mnoge razlike među spolovima koje vučemo iz svoje evolucijske prošlosti. Zašto muškarci - ali stvaaarno - obožavaju automobile, a žene vole govoriti? I govoriti. I govoriti...

   

Redateljica je Nana Šojlev, montažerka Davorka Feller, a direktor fotografije Mario Britvić.


Dokumentrano-igranu seriju pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci je i dostupna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!