Adresa Prisavlje 3

18.05.2023.

10:54

Autor: HRT

Nedjelja, 28. svibnja na Trećem

Nedjelja, 28. svibnja na Trećem

Foto: Adresa Prisavlje 3 / dokumentarac

Suvremena zgrada Hrvatske radiotelevizije desetljećima je bila san djelatnika koji su svakodnevno svladavali prepreke rada na više od 20 lokacija po cijelom gradu. Ideja o izgradnji nove zgrade na Trnju iskristalizirala se početkom 1960-ih kada je održan i arhitektonski natječaj. Sljedećih trideset godina, s mijenama gospodarskih i političkih prilika, ali i same tehnologije proizvodnje televizijskog i radijskog programa, mijenjale su se i koncepcije zgrade, građevinski program, projektanti, izvođači... 

O realizaciji ove ni danas u cijelosti ostvarene ideje, čije su dvije važne etape zaključene 1989. prvim emitiranjem s Prisavlja, a zatim 2005. otvorenjem dvaju tada najsuvremenijih televizijskih studija, govore arhitekti i urbanisti, sudionici pothvata - Branko Kincl, Andrija Mutnjaković, Dražen Juračić, Zoran Gliha i Nenad Bach.

Dokumentarac "Adresa Prisavlje 3" ne propustite u nedjelju, 28. svibnja, u 17:55 na Trećem.

Scenaristica filma iz 2016. godine je Tamara Bjažić Klarin, redatelj je Saša Ban, a urednica Ana Marija Habjan.

Film je dostupan i u videoteci multimedijske platforme HRTi.    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!