Agatha Christie: Kod bijelog konja

21.01.2023.

08:48

Autor: HRT

Agatha Christie: Kod bijelog konja

Agatha Christie: Kod bijelog konja

Foto: promo / promo

U sklopu Krimi petka, 27. siječnja, na Drugom u 23:25 emitiramo posljednji treći nastavak serije Kod bijelog konja koja se dijelom temelji na istoimenom romanu Agathe Christie

London, 1961. godina. Mark Easterbrook ima sve što jedan muškarac može poželjeti - bogat je, uspješan i popularan, ima lijepu suprugu i savršen dom. No kad se malo zagrebe po površini, pokazuje se da on još uvijek tuguje zbog smrti svoje prve supruge Delphine. Kad se Markovo ime pojavi na popisu u cipeli jedne mrtve žene, sve mu krene nizbrdo.

Zašto je Jessie Davies umrla i zašto je u cipeli skrivala popis s imenima? Inspektor Lejeune u razgovoru s Markom spomenuo je da su prezimena Tuckerton i Ardingley također na popisu. Mark je povezan s Thomasinom Tuckerton i Davidom Ardingleyjem, a i Thomasina je umrla...

Umrlo je još nekoliko ljudi i sve upućuje na to da je Mark povezan sa slučajem. Oko Marka se steže obruč i on počinje pucati po šavovima. Što će poduzeti da se spasi?  

U seriji glume Rufus Sewell, Kaya Scodelario, Georgina Campbell, Sean Pertwee i drugi. Scenaristica je Sarah Phelps, a redateljica Leonora Lonsdale.

Seriju originalnog naslova THE PALE HORSE odabrala je Martina Rajšek.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!