10:29 / 04.12.2020.

Autor: HRT

Agatha Christie: Nesreća nevinih

-

-

Foto: - / -

Priča se temelji na istoimenom romanu Agathe Christie i treća je verzija snimljena na engleskom jeziku.
11. prosinca na HRT – HTV 2 u 22:35 (12)

Bogata filantropkinja Rachel Argyll ubijena je na svojem obiteljskom imanju Sunny Point. Njezin posvojeni sin Jack Argyll, mladi delinkvent, uhićen je pod sumnjom da je počinitelj tog ubojstva. On žestoko prosvjeduje ustrajavajući na svojoj nevinosti.

Osamnaest mjeseci poslije tajanstveni znanstvenik dr. Arthur Calgary hoda urednim travnjacima Sunny Pointa tvrdeći da se upravo vratio s ekspedicije na Arktik. Još je neobičnija njegova tvrdnja da posjeduje alibi kojim može dokazati Jackova nevinost. No Jack umre u zatvoru prije nego što je slučaj i dospio do suda, a obitelj Argyll nevoljko dira u tajne iz prošlosti.

Rachelin udovac Leo sprema se iznova oženiti, i to za svoju tajnicu Gwendu, a nitko od Racheline druge posvojene djece, ni Mary ni Mickey ni Tina ni Hester, kao ni dugogodišnja domaćica Kirsten Ako je Jack nevin, onda je krivac netko drugi iz Sunny Pointa.

U 3. epizodi napokon su povjerovali Calgaryju, a Rachelin ubojica stjeran u kut spreman je na sve da se zaštiti i da ga ne otkriju.

U 4. epizodi na vidjelo izlaze ozbiljni događaji koji su doveli do Racheline smrti i napokon je otkriven pravi identitet njezina ubojice.

Priča se temelji na istoimenom romanu Agathe Christie i treća je verzija snimljena na engleskom jeziku.

U seriji glume Bill Nighy (Leo Argyll), Anthony Boyle (Jack Argyll), Anna Chancellor (Rachel Argyll), Morven Christie (Kirsten Lindstrom), Crystal Clarke (Tina Argyll), Christian Cooke (Mickey Argyll), Alice Eve (Gwenda Vaughan), Matthew Goode (Philip Durrant), Ella Purnell (Hester Argyll), Eleanor Tomlinson (Mary Argyll), Luke Treadaway (dr. Arthur Calgary). Scenaristica BBC-jeve serije je Sarah Phelps, a redateljica Sandra Goldbacher.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!