Agatha Raisin

15.12.2021.

10:19

Autor: HRT

Petak, 17. prosinca na Prvom

Petak, 17. prosinca na Prvom

Foto: Agatha Raisin / serija

U petak, 17. prosinca, u 15:55 na Prvom programu slijedi kriminalistička serije Agatha Raisin. Serija je adaptacija bestselera M. C. Beaton, a obiluje zločinima koji su podjednako strašni i smiješni.

Vrhunska stručnjakinja za odnose s javnošću, Agatha Raisin, u potrazi za mirnijim životom napušta London i seli se u spokojno i živopisno seoce Carsely u Cotswoldsu. Međutim, Agatha i miran život gotovo su nespojivi. Tako ona igrom slučaja postaje prava detektivka amaterka, a istodobno je prilično zainteresira za svog prvog susjeda, naočitog Jamesa Laceyja.

Zločin nikada nije daleko od Agathe, od smrti zaljubljenice u prirodu pa do ubojstva Jamesove djevojke, Mary Fortune. Srećom, tu su njezin bivši kolega Roy i njezina nova saveznica, čistačica Gemma da joj pomognu kad zagusti.

Petak, 17. prosinca na Prvom

Petak, 17. prosinca na Prvom

Foto: Agatha Raisin / serija

U prvoj epizodi kada ratobornu zaljubljenicu u prirodu Jessicu Tartinck nađu usred polja, premlaćenu na smrt, bivša stručnjakinja za odnose s javnošću Agatha Raisin prisiljena je potajice istražiti i pronaći počinitelje tog jezivog zločina.

U seriji AGATHA RAISIN 1 glume Ashley Jensen (Agatha Raisin), Katy Wix (Gemma Simpson), Jamie Glover (James Lacey), Jason Merrells (Sir Charles Fraith), Mathew Horne (Roy). Scenarist je Chris Murray, a redatelj Geoffrey Sax.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!