10:34 / 21.09.2021.

Autor: HRT

Agenda: Svijet

Četvrtkom na Prvom

Četvrtkom na Prvom

Foto: Agenda: Svijet / HRT

U četvrtak, 23. rujna, u 21:30 na Prvom programu HTV-a donosimo novo izdanje vanjskopolitičkog magazina Agenda: Svijet.

Angela Merkel odlazi, što slijedi? Njemački parlamentarni izbori su u nedjelju, a ishod je neizvjestan. Doskorašnji gubitnici mogli bi biti pobjednici, sigurni favoriti su u problemu. Što bi to moglo značiti za Njemačku i Europsku uniju? Prilog donosi kolega Miro Aščić, a razgovaramo s profesorom političkih znanosti sa Sveučilišta u Darmstadtu, dr. Jaredom Sonnicksenom.

video thumb

Pad cijelog Afganistana u ruke talibana zapanjio je svijet prije tek nešto više od mjesec dana. Kako se sada živi u toj zemlji vječnih nemira i ratova? Više donosi Alenka Marina.

Je li uskrsnula "Velika Srbija"? Što je to "Srpski svet", kojega uporno zaziva Aleksandar Vulin, a na njegovo spominjanje odmahuje Aleksandar Vučić? Istovremeno, na terenu, kuha se u Crnoj Gori, Kosovu, nemirno je u Bosni i Hercegovini. Reportažu iz Beograda pripremio je Dragan Nikolić

Urednik i voditelj emisije je Danko Družijanić.

Najzanimljivije vanjskopolitičke teme iz svijeta možete pogledati i u repriznom terminu u subotu na HTV4 u 22:10.

Emitirana izdanja emisije Agenda: Svijet pronađite u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!