14:48 / 22.04.2021.

Autor: HRT

Agenda: Svijet

Subotom na Prvom

Subotom na Prvom

Foto: Agenda: Svijet / HRT

I ove subote, 24. travnja na Prvom programu u 15:35 pogledajte novo izdanje vanjskopolitičkog magazina Agenda: Svijet. Reprizno emisiju pogledajte na HTV4 u 22:10.

Američka vojska povlači se iz Afganistana nakon gotovo dva desetljeća prisustva u toj zemlji, i uz oko 2300 poginulih Amerikanaca u toj misiji. Što slijedi? Marko Stričević.

Što je Sjedinjenim američkim državama donijela osuđujuća presuda za usmrćivanje Georgea Floyda, i hoće li ona na bilo koji način utjecati na smirivanje međurasnih napetosti, ali i na česte slučajeve stradavanja od vatrenog oružja? Iz Minneapolisa, javlja se Branka Slavica.

Cijepljenje je izlaz iz pandemije, a nabava cjepiva nešto poput utrke u naoružavanju. O tome kako se nove pozicije u svjetskoj piramidi moći žele stvoriti i preko raspodijele cjepiva, u priči Dragana Nikolića.

Europi možda cijepljenje ide slabije od očekivanja, ali kada se usporedi s onime što se događa u nekim dijelovima Afrike, pogled na ovaj proces se mijenja. Kako cijepiti u krajevima koji nemaju niti struju niti hladnjake, donosi Željko Raić.

Urednik i voditelj je Danko Družijanić.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!