Agenda: Svijet

07.06.2023.

14:15

Autor: HRT

Agenda: Svijet

Agenda: Svijet

Foto: HTV / HRT

Tjedni vanjskopolitički magazin Agenda: Svijet koji informira, približava i analizira svjetske događaje, procese, izazove i prijetnje, emitiramo srijedom na Četvrtom programu u 20:05.   

U ovotjednoj emisiji analiziramo kandidate za predsjedničku utrku u Sjedinjenim Državama. Iako se izbori održavaju potkraj iduće godine, u SAD-u su aktualna tema.

Devet republikanskih i troje demokratskih kandidata već uvelike rade na prikupljanju simpatija birača. Može li republikanski guverner Floride Ron DeSantis konkurirati bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu? Po čemu su slični, a po čemu različiti? Kakva je atmosfera među biračima u SAD-u?

O tome razgovaramo s Ivanom Grdešićem sa Sveučilišta Libertas te Đanom Lušom s Fakulteta političkih znanosti. Kako američki mediji izvještavaju o najvećim favoritima izbora, analizira dopisnica iz Washingtona Branka Slavica.  

Urednica i voditeljica je Tamara Marković.

Emitirana izdanja magazina Agenda: Svijet možete pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!