18:48 / 24.02.2021.

Autor: HRT

Alpe Dunav Jadran

Subotom na Četvrtom

Subotom na Četvrtom

Foto: Alpe Dunav Jadran / HRT

Slike iz srednje Europe između zime i proljeća, u bojama između bijele i zelene, donose glavne teme. Ne propustite u subotu, 27. veljače na Četvrtom programu u 18:25 emisiju Alpe Dunav Jadran. 

video thumb

Prekrasna venecijanska laguna dio je svjetske baštine UNESCO-a, ali i osjetljiv ekosustav. No sad su tršćanske vodeće institucije za morske znanosti postavile temelje za njegovo dugoročno biološko motrenje.

Godine arhitektonske prakse, gotovo dva desetljeća časopisa za arhitekturu i kulturu te međunarodnog arhitektonskog simpozija i peta obljetnica Kuće arhitekture u Zagrebu – sve to stoji iza poznatog imena ˝Oris˝.

Kopar, mjesto na stjecištu rimske, slavenske i njemačke kulture, unatoč industrijskom i lučkom procvatu, očuvao je staru gradsku jezgru. Priča je to triju gradova u jednome gradu.

Proizvodnja mlijeka danas baš i nije isplativa. No Johannes Egger iz Vogelsanga otkrio je zanimljivu nišu: kozje bio-mlijeko. Za osobe alergične na kravlje mlijeko, to je dobrodošla alternativa.

Upitate li koja je najpoznatija mađarska narodna pjesma, većina će bez oklijevanja reći ˝Tavaszi szél˝. Vole je sve generacije, a izvođači je rado prilagođavaju svojem stilu i otkrivaju u novim izvedbama.

Urednica je Daria Marjanović, a realizatorica Sanja Arsenić.

Reprizno izdanje emisije možete pogledati u nedjelju u 15:05 i u 3:30.

Sve o dosadašnjim emisijama možete doznati na web stranicama emisije Alpe Dunav Jadran.

Posjetite naš Facebook, Twitter te Instagram.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!