10:48 / 06.04.2021.

Autor: HRT

Alpe Dunav Jadran

Subota, 10. travnja na Četvrtom

Subota, 10. travnja na Četvrtom

Foto: Alpe Dunav Jadran / HRT

U subotu, 10. travnja na Četvrtom programu u 18:25 ne propustite novo izdanje emisije Alpe Dunav Jadran. Reprizno emisiju pogledajte u nedjelju, 11. travnja na HTV4 u 15:05 i 3:30.

Subota, 10. travnja na Četvrtom

Subota, 10. travnja na Četvrtom

Foto: Alpe Dunav Jadran / HRT

Na kraju uskrsnog tjedna, slike iz srednje Europe još odražavaju ponešto od blagdanskog ugođaja:

U posebnim prilikama svatko se voli pohvaliti obiteljskim porculanom na stolu, ako ga ima. No ima prilika posve zgodnih za plastični jedaći pribor. Ili još bolje, onaj od reciklažnih materijala, kakve koristi jedna obiteljska tvornica slamki iz Merana.

U čistom okolišu možemo brati ljekovite biljke za kućnu upotrebu, samo ako ih znamo prepoznati. A to nije tako teško naučiti, dobro znaju segedinski izletnici koji u proljeće dolaze na jezero Fehér.

Radmirje u gornjosavinjskoj dolini bilo je tako popularno mjesto hodočašća da su ga u doba baroka nazivali slovenskim Lurdom. Na to podsjeća zbirka vrijednih misnih plašteva, koje čuva crkvena riznica, jedina takva u Sloveniji.

Magarac, jedna od poznatih biblijskih životinja, često se smatra glupim i lijenim. Posve nepravedno, tvrdi Anahid Klotz iz Pähla u Gornjoj Bavarskoj, voditeljica tečajeva komunikacije s magarcima.

Šoltanski slikar Vicko Buktenica dosta kasno je otkrio ljubav prema slikarstvu, a onda nije mogao stati. Tako nastavilja rad svoga strica, Eugena Buktenice Đenka, dosad najvažnijega predstavnika dalmatinske naive.

Urednica je Daria Marjanović, a realizatorica Martina Miljković.


Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.


video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!