Alpe Dunav Jadran

18.07.2022.

15:03

Autor: HRT

Subota, 23. srpnja na Četvrtom

Subota, 23. srpnja na Četvrtom

Foto: Alpe Dunav Jadran / HRT

U subotu 23. srpnja na Četvrtom programu u 17:15 ne propustite premijerno izdanje međunarodnog magazina Alpe Dunav Jadran. Nakon magazinskih emisija počinje ljetni niz premijernih monotematskih izdanja slika iz srednje Europe. Prvi je na redu dokumentarac Bavarske televizije "DDR u retrovizoru, sjećanja Bavarke iz Saske".

video thumb

Monika Wigand sredovječna je liječnica, koja iza sebe ima spektakularan bijeg na zapadnu stranu Berlinskoga zida 1988. prije njegova pada. Sad kad se već lijepo udomaćila u novoj domovini, poduzela je put u rodni kraj, tragom mračnog razdoblja najranije mladosti, doba stalnog nadzora i straha. Ali ono što je i tada bilo lijepo, ljubav je prema rodbini i prijateljima, koji su tada ostali iza željezne zavjese.

Moniku u stopu prati ekipa Bavarske televizije, bilježeći trenutke bolnih sjećanja i dirljivih susreta, koji se isprepliću u priči koja svjedoči o tome kako se povijest ogleda i prelama u običnim ljudima. 

Reprizno izdanje međunarodnog magazina pogledajte u subotu u 2:15 na Četvrtom te u nedjelju u 18:25 također na HRT4.

Urednica je Daria Marjanović, a realizatorica Sanja Arsenić.

Emisiju Alpe Dunav Jadran pratite i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.

Posjetite nas na Facebook stranici, Twitteru i Instagramu.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!