14:22 / 17.04.2021.

Autor: HRT

Alvarez Kelly

Subota, 1. svibnja na Prvom

Subota, 1. svibnja na Prvom

Foto: Alvarez Kelly / film

U subotu, 1. svibnja na Prvom programu u 7:40 ne propustite film  Alvarez Kelly (1966.).  Vvrlo solidan i dobro režiran vestern poznatoga američkoga redatelja Edwarda Dmytryka (najpoznatijega po filmovima Pobuna na brodu Caine i Mladi lavovi). Priča ovoga filma utemeljena je na stvarnom događaju iz američkog građanskog rata (točnije iz 1864. godine) poznatom kao The Beefsteak Raid. Napete scene, mnogo akcije i izvrsno režirani prizori velika su odlika ovoga filma. Glavne uloge tumače slavni glumci W. Holden i R. Widmark.

Stočar Alvarez Kelly  dobiva zadatak da dovede krdo goveda južnjačkoj vojsci, koja se utaborila u Virginiji. Iako se u početku sve odvija po planu i ništa ne sluti da bi se moglo izokrenuti, već blizu cilja, Kellyja otima neprijateljska skupina predvođena pukovnikom Tomom Rossiterom. Naime, baš kao i Južnjaci, i suprotna strana nužno treba zalihe hrane za svoje ljude opkoljene u Richmondu. Rossiter prisili Kellyja da prepusti stoku njegovim ljudima. Kako mu ne preostaje ništa drugo, Kelly počne "surađivati" s neprijateljem...

Uloge tumače William Holden, Richard Widmark, Janice Rule, Patrick O'Neal, Victoria Shaw, Richard Rust.

Scenarij potpisuju Franklin Coen, Elliott Arnold, Daniel Taradash, a režiju Edwars Dmytryk.

Urednik je Dean Šoša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!