Ljubavnici

01.12.2021.

12:37

Autor: HRT

Srijeda, 15. prosinca na Trećem

Srijeda, 15. prosinca na Trećem

Foto: Amantes / film

Španjolski film noir Ljubavnici ne propustite u srijedu, 15. prosinca, u 22:05 na HTV3. Prikazujemo ga u sklopu ciklusa Stoljeće španjolskog filma.

Naivna Trini nada se udaji za svog ljubavnika Paca koji je obećao da će pronaći posao kako bi se mogli vjenčati. Međutim, dok Paco traži posao, unajmi jeftinu sobu. Ondje započinje strastvenu avanturu sa svojom privlačnom gazdaricom Luisom, koja se i sama našla u novčanim problemima. Paco se zaljubi u Luisu, a ona predlaže da svoje financijske i ljubavne jade riješe ubojstvom Trini...

Victoria Abril, Jorge Sanz i Maribel Verdú na čelu su glumačkog ansambla ostvarenja iz 1991. godine. Scenarij i režiju filma potpisuje Vicente Aranda.

Ovaj je film istaknuo redatelja Vincentea Arandu na engleskom govornom području. Osvojio je dvije nagrade 'Goya' (za najbolji film i najboljeg redatelja) te se smatra jednim od najboljih španjolskih filmova 1990-ih. Na festivalu u Berlinu, 1991., dobitnik je nagrade Srebrni medvjed za najbolju glumicu (Victoria Abril), nominiran za nagradu Zlatni medvjed (Vicente Aranda); u Chicagu, 1991., dobitnik je nagrade Silver Hugo za najboljeg redatelja (Vicente Aranda) itd.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!