14:47 / 02.02.2022.

Autor: HRT

Amerikanci

Srijeda, 9. veljače na Drugom

Srijeda, 9. veljače na Drugom

Foto: Amerikanci / 1. sezona serije

Drugi nastavak prve sezone popularne špijunske serije Amerikanci na rasporedu je u srijedu, 9. veljače, u 23:30 na Drugom. Smještena u osamdesete godine prošlog stoljeća, tijekom hladnog rata, ovo je priča o Elizabeth i Philipu Jennings. To dvoje agenata KGB-a predstavljaju se kao američki bračni par koji živi u Falls Churchu u Virginiji, predgrađu Washingtona, sa svojom djecom Paige i Henryjem.

U drugoj epizodi, kada Philipu i Elizabeth zadaju hitan zadatak da postave prislušni uređaj u ured ministra obrane Caspara Weinbergera, riskiraju da ih otkriju kada spremačica Weinbergerovih odbije surađivati. 

U seriji glume Keri Russell, Matthew Rhys, Noah Emmerich, Maximiliano Hernández, Holly Taylor, Keidrich Sellati i drugi.

Srijeda, 9. veljače na Drugom

Srijeda, 9. veljače na Drugom

Foto: Amerikanci / 1. sezona serije

Tijekom emitiranja kritičari su držali da je serija među najboljima tada prikazanima. Osvojila je dvije nagrade Peabody, pet nagrada Udruge televizijskih kritičara i dvije nagrade Critics 'Choice Television Award za najbolju dramsku seriju. U završnoj sezoni Matthew Rhys osvojio je Emmy za najboljega glavnoga glumca u dramskoj seriji, a izvršni producenti Joel Fields i Joe Weisberg osvojili su Emmy za najbolji scenarij dramske serije, kao i Zlatni globus za najbolju televizijsku dramsku seriju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!