Amerikanci

03.02.2022.

20:46

Autor: HRT

Ponedjeljak, 14. veljače na Drugom

Ponedjeljak, 14. veljače na Drugom

Foto: Amerikanci / serija

Četvrti nastavak prve sezone popularne špijunske serije Amerikanci na rasporedu je u ponedjeljak, 14. veljače, u 23:25 na Drugom. Smještena u osamdesete godine prošlog stoljeća, tijekom hladnog rata, ovo je priča o Elizabeth i Philipu Jennings. To dvoje agenata KGB-a predstavljaju se kao američki bračni par koji živi u Falls Churchu u Virginiji, predgrađu Washingtona, sa svojom djecom Paige i Henryjem.

U četvrtoj epizodi, kada atentator pokuša ubiti predsjednika Reagana, Philip i Elizabeth užurbano nastoje ublažiti posljedice unutar KGB-a. U međuvremenu Stan pritišće svoj izvor u rezidenturi da otkrije je li KGB odgovoran za pokušaj atentata.

U seriji THE AMERICANS 1 glume Keri Russell, Matthew Rhys, Noah Emmerich, Maximiliano Hernández, Holly Taylor, Keidrich Sellati i drugi.

Ponedjeljak, 14. veljače na Drugom

Ponedjeljak, 14. veljače na Drugom

Foto: Amerikanci / serija

Tijekom emitiranja kritičari su držali da je serija među najboljima tada prikazanima. Osvojila je dvije nagrade Peabody, pet nagrada Udruge televizijskih kritičara i dvije nagrade Critics 'Choice Television Award za najbolju dramsku seriju.

U završnoj sezoni Matthew Rhys osvojio je Emmy za najboljega glavnoga glumca u dramskoj seriji, a izvršni producenti Joel Fields i Joe Weisberg osvojili su Emmy za najbolji scenarij dramske serije, kao i Zlatni globus za najbolju televizijsku dramsku seriju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!