20:41 / 06.09.2021.

Autor: HRT

Amerikanci: Mrtvačeva ruka

Ponedjeljak, 13. rujna na Prvom  Amerikanci 6. sezona serije

Ponedjeljak, 13. rujna na Prvom Amerikanci 6. sezona serije

Foto: Amerikanci / 6. sezona serije

U ponedjeljak, 13. rujna, u 23:25 na Prvom programu HTV-a počinjemo s emitiranjem šeste sezone uzbudljive špijunske triler serije Amerikanci.

Smještena u osamdesete godine prošlog stoljeća, tijekom hladnog rata, ovo je priča o Elizabeth i Philipu Jennings, dvoje agenata KGB-a koji se predstavljaju kao američki bračni par. 

I dok je prva sezona započela nedugo nakon inauguracije predsjednika Ronalda Reagana u siječnju 1981., šesta sezona završava u prosincu 1987., netom prije nego što su čelnici Sjedinjenih Država i Sovjetskog Saveza potpisali Sporazum o nuklearnim projektilima kratkog i srednjeg dometa.

U ovoj epizodi naziva Mrtvačeva ruka, jesen je 1987. i kako se bliži veliki samit o kontroli naoružanja veoma važan i SAD-u i SSSR-u, Elizabeth je na rubu izdržljivosti i njezina je sve veća iscrpljenost očita.

Ponedjeljak, 13. rujna na Prvom

Ponedjeljak, 13. rujna na Prvom

Foto: Amerikanci / 6. sezona serije

U međuvremenu Philip se potpuno prestao baviti špijunskim poslovima i usredotočen je samo na vođenje nedavno proširene putničke agencije.

Studentica Paige nastavlja razvijati svoje vještine kao ilegalna operativka uz vodstvo svoje majke i Claudije dok srednjoškolac Henry - koji i dalje ne zna tko su mu roditelji zapravo - uživa u životu tipičnog američkog tinejdžera.

U seriji The Americans 6 glume Keri Russell, Matthew Rhys, Lev Gorn, Annet Mahendru, Susan Misner, Costa Ronin, Keidrich Sellati, Holly Taylor, Richard Thomas, Alison Wright, Noah Emmerich, Frank Langella, Brandon J. Dirden

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!