12:44 / 12.06.2021.

Autor: HRT

Anđeli i demoni

Subota, 26. lipnja na Trećem

Subota, 26. lipnja na Trećem

Foto: Anđeli i demoni / film

U subotu 26. lipnja u 22:25 na Trećem programu HTV-a prikazujemo horor/dramu Anđeli i demoni.

Wesley Doyle je iskusni agent FBI-a koji već dugo traga za zloglasnim serijskim ubojicom poznatim pod nadimkom "Božje ruke". Stoga je sasvim razumljivo da je prilično sumnjičav kad jedne večeri u svom uredu u Dallasu zatekne mladića koji tvrdi da zna identitet ubojice. Fenton Meiks tvrdi da je za sva ubojstva odgovoran njegov brat Adam, koji je mučen grižnjom savjesti nedavno počinio samoubojstvo.

Priča o Adamovim zločinima seže daleko u prošlost, u 1979. godinu, u vrijeme kad su Fenton i njegov mlađi brat nakon majčine smrti s ocem živjeli u malom gradu na jugu. Vješt automehaničar i dotad vrlo brižan roditelj, otac ih je iznenada jedne noći probudio i ispričao im uznemirujuću priču. Tvrdio je da je u sobi upravo ugledao anđela koji mu se obratio zahtijevajući da uništava demone u ljudskom obličju, u čemu bi mu trebali pomoći i sinovi...

Subota, 26. lipnja na Trećem

Subota, 26. lipnja na Trećem

Foto: Anđeli i demoni / film

Redateljski prvijenac poznatog, no ne osobito popularnog, američkoga glumca Billa Paxtona, Anđeli i demoni, svog autora predstavlja kao vrlo darovitog i već zrelog filmaša nesklonog kompromisima.

Film snimljen prema debitantskom scenariju Brenta Hanleyja iznimno je tjeskobno, uznemirujuće i mračno ostvarenje, snimljeno na lokacijama na kojima je nastao kultni horor Teksaški masakr motornom pilom (1974.) Tobea Hoopera.

Dok su u Hooperovu djelu stravična zbivanja bila predočena u realnom vremenu i iz vizure žrtava, ova priča odvija se tijekom dva desetljeća i bavi se isključivo ubojicama.

U američko-njemačko-talijanskom filmu FRAILTY iz 2001. godine u glavnim ulogama su Bill Paxton, Matthew McConaughey, Powers Boothe i Matthew O´Leary.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!