15:43 / 01.10.2021.

Autor: HRT

Animatik

Utorkom na Trećem

Utorkom na Trećem

Foto: Animatik / HRT

U utorak, 5. listopada na Trećem programu u 21:15 emisija Animatik donosi osvrt na ovogodišnje 30. jubilarno izdanje Dana hrvatskog filma održano u Zagrebu od 12. do 16. rujna.

Manifestaciju je 1992. pokrenuo pokojni filmski publicist Ivo Škrabalo kojemu su Dani ove godine posvetili okrugli stol. Na Danima hrvatskog filma od samog se početka prikazuje i vrednuje godišnja proizvodnja hrvatske kinematografije osim dugometražnih igranih filmova.

O jubileju i animiranim filmovima na Danima hrvatskog filma u studiju Animatika govore njihova umjetnička ravnateljica Diana Nenadić i selektor programa animiranog filma Miro Frakić.

Gledatelji će vidjeti i dva filma s dosadašnjih izdanja ove manifestacije: Osmijeh iz 2019. Mateje Kovač i Bobo iz 2018. Andreja Rehaka.

Gošća je Animatika i Marina Kožul, producentica Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS u povodu njegova ovogodišnjeg 17. izdanja u Zagrebu i Rijeci.

Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i Boško Picula.

Voditelj i scenarist je Boško Picula, redateljica Gordana Bolčić, producent Stjepan Erić, scenograf David Peroš Bonnota, urednik emisije Krešimir Zubčić.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!