16:18 / 18.02.2022.

Autor: HRT

Animatik: 30. jubilarna dodjela filmskih nagrada Oktavijan

Utorkom na Trećem

Utorkom na Trećem

Foto: Animatik / HRT

U utorak 22. veljače u 21:15 na Trećem programu prikazujemo emisiju Animatik:  30. jubilarna dodjela filmskih nagrada Oktavijan.

Animatik odaje počast ovog mjeseca preminulom doajenu Zagrebačke škole crtanog filma Borivoju Bovnikoviću Bordi (1930.-2022.) prikazivanjem jednog od njegovih najpoznatijih filmova Putnik drugog razreda iz 1973.  Gost u studiju je predsjednik Hrvatskog društva filmskih kritičara Hrvoje Pukšec čije su kolegice i kolege upravo dodijelile tridesetu, jubilarnu nagradu Oktavijan za najbolja hrvatska filmska ostvarenja u prošloj godini. Među njima je i animirani film The Raft redatelja Marka Meštrovića koji je također sugovornik Animatika.

Gledatelji će vidjeti i Oktavijanom nagrađeni animirani film Neobična kupka gospodina Otmara iz 2019. u režiji Nike Radasa te nagrađeni glazbeni videospot The Closing Door iz 2020. na kojem je redateljica Lucija Mrzljak surađivala s oskarovcem Glenom Hansardom.

Scenarist i voditelj je Boško Picula. Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i Boško Picula. Redateljica je Gordana Bolčić, scenograf David Peroš Bonnot, producent Stjepan Erić, a urednik Krešimir Zubčić.

Emisiju na području RH pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!