12:34 / 29.10.2021.

Autor: HRT

Animatik: Revije i festivali dječjeg animiranog stvaralaštva

Utorkom na Trećem

Utorkom na Trećem

Foto: Animatik / HRT

U utorak, 2. studenog na Trećem programu u 21:15 pogledajte emisiju Animatik koja govori o revijama i festivalima dječjega filmskog stvaralaštva koji se u Hrvatskoj priređuju redovito svake godine, a nisu izostali ni u uvjetima borbe protiv pandemije koronavirusne bolesti. 

Na ovim manifestacijama istaknuto mjesto imaju i animirani radovi autorica i autora osnovnoškolske i srednjoškolske dobi.

O tome u emisiji govore Sanja Zanki Pejić, voditeljica revijskih i obrazovnih programa Hrvatskog filmskog saveza i Tvrtko Rašpolić, redatelj i selektor 10. Dubrovnik Film Festivala.

Novi Animatik prikazuje i dva filma realizirana 2018.: Pužić slikar hrvatske redateljice Manuele Vladić-Maštruko i Dome, slatki dome u režiji francuske autorice Chaïtane Conversat.

Napokon, Animatik tematizira i kinopremijere dugometražnih animiranih filmova u uvjetima pandemije.

Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i Boško Picula.

Voditelj i scenarist je Boško Picula, redateljica Gordana Bolčić, asistentica redatelja Ozana Segin, producent Stjepan Erić, scenograf David Peroš Bonnota, urednik emisije Krešimir Zubčić.

Emisiju na području RH pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!