14:14 / 26.11.2021.

Autor: HRT

Animatik: Animirani film i Europske filmske nagrade

Utorkom na Trećem

Utorkom na Trećem

Foto: Animatik / HRT

U utorak, 30. studenoga na Trećem programu u 21:15 pogledajte emisiju Animatik koja najavljuje ovogodišnju 34. svečanu dodjelu Europskih filmskih nagrada koja se uz izravan prijenos na HRT-u održava u subotu, 11. prosinca u Berlinu, a na kojoj se vrednuju i najbolji europski dugometražni i kratkometražni animirani filmovi.

O Europskim filmskim nagradama u studiju govore Anita Juka, producentica i članica Upravnog odbora Europske filmske akademije te Dean Sinovčić, novinar i filmski kritičar. Sugovornik je Animatika i francuski redatelj Ismaël Joffroy Chandoutis, autor filma Maalbeek, dobitnik Nagrade Zlatni Zagreb za kreativnost i inovativno umjetničko postignuće na Animafestu 2021. koji se našao u selekciji za ovogodišnju Europsku filmsku nagradu.

Gledatelji će vidjeti i dva francuska filma. To su Velika tuga u režiji Céline Devaux koji je 2017. nominiran za Europsku filmsku nagradu te Čaj zaboravljenih iz 2007. Sandre Desmazières.

Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i Boško Picula.

Voditelj i scenarist je Boško Picula, redateljica Gordana Bolčić, asistentica redatelja Ozana Segin, producent Stjepan Erić, scenograf David Peroš Bonnota, urednik emisije Krešimir Zubčić.

Emisiju na području RH pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!