Animatik: Animirani filmovi na 35. dodjeli Europskih filmskih nagrada

02.12.2022.

12:24

Autor: HRT

Animatik

Animatik

Foto: Matko Švarc / HRT

Animatik, emisiju posvećenu umjetničkim kratkometražnim animiranim filmovima hrvatskih i inozemnih autora, možete pratiti svaki drugi ponedjeljak u 22:05 na Trećem programu. Kroz priloge i razgovore s gostima u studiju Animatik tematizira pojedine aspekte rada na animiranom filmu prikazujući i nova i klasična djela hrvatske i svjetske animacije.

U emisiji 5. prosinca Animatik najavljuje ovogodišnju 35. svečanu dodjelu Europskih filmskih nagrada koja se uz izravan prijenos na HTV 3 održava u subotu, 10. prosinca u islandskoj prijestolnici Reykjaviku.

O animiranim filmovima ove godine nominiranima za priznanje Europske filmske akademije te o ostalim kategorijama u studiju Animatika govore filmski kritičar Mario Kozina i selektorica glavnog programa Motovun Film Festivala i Motovunskih kratkih Inja Korać

Ove je godine za Europsku filmsku nagradu nominiran i portugalski kratkometražni animirani film "Prodavači leda" u režiji Joãoa Gonzaleza koji je nominaciju zavrijedio kao pobjednik programa Motovunski kratki. Gledatelji Animatika vidjet će francuski film "Genius Loci" Adriena Merigeaua iz 2020. koji je također nominiran za Europsku filmsku nagradu te za nagradu Oscar.

Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i Boško Picula.

Voditelj i scenaristi je Boško Picula, redatelj Mislav Hudoletnjak, a urednik emisije Krešimir Zubčić.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!