14:13 / 07.03.2021.

Autor: HRT

Animatik: Animirani i eksperimentalni film s akademije

Utorak, 9. ožujka na Trećem

Utorak, 9. ožujka na Trećem

Foto: Animatik / HRT

U utorak, 9. ožujka na Trećm programu u 22:35 prikazujemo emisiju Animatik koja govori o radu Odsjeka za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u vrijeme pandemije koronavirusne bolesti i potresa.

Prostori Akademije prije godinu dana stradali su u potresu te su se studenti i nastavnici morali prilagoditi novom načinu rada. O tome u studiju govori pročelnica Odsjeka i redateljica Ana Hušman čije će eksperimentalne filmove Meršpajz iz 2003. i Malo polje iz 2020. vidjeti i gledatelji.

U emisiji se predstavlja i poljska Škola za film, televiziju i kazalište u Łódźu, dobitnica Nagrade za najbolju školu animacije na prošlogodišnjem Animafestu u Zagrebu, a uoči ovogodišnje dodjele francuske filmske nagrade César prikazuje se i film nominiran za ovo priznanje Tigres à la queue leu leu iz 2015. čiji je redatelj Benoît Chieux.

Autori su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević, Boško Picula.

Urednica Nataša Vukas-Stanojkovski, redatelj Mislav Hudoletnjak, asistentica redatelja Ozana Segin, scenograf David Peroš Bonnot, producentica Ivana Alilović, a scenarist i voditelj Boško Picula.

Emisiju možete pratiti i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!