13:06 / 21.03.2021.

Autor: HRT

Animatik: Animacija u filmskom eksperimentu

Utorkom na Trećem

Utorkom na Trećem

Foto: Animatik / HRT

U utorak, 23. ožujka na Trećem programu u 22:40 prikazujemo emisiju Animatik koja govori o uporabi tehnika animacije u eksperimentalnom filmu te na koji se način prostor, ali i znanstvene spoznaje koriste u oba filmska roda. 

Gost je emisije aktualni dobitnik nagrade Oktavijan Hrvatskog društva filmski kritičara upravo za najbolji animirani film u 2020. To je redatelj Vladislav Knežević čiji će nagrađeni film Colonello Futirista iz 2019. vidjeti i gledatelji.

U emisiji prikazujemo još jedan redateljev rad ovjenčan Oktavijanom, film A.D.A.M. iz 2014. Doznat ćemo i koji su animirani filmovi nedavno dobili Oktavijana kojim hrvatski filmski kritičari vrednuju domaću filmsku produkciju od 1992.

Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i Boško Picula.

Asistentica redatelja Ozana Segin, scenarist Boško Picula, redatelj Mislav Hudoletnjak, scenograf David Peroš Bonnot, producentica Ivana Alilović. 

Voditelj je Boško Picula, a urednica emisije Nataša Vukas-Stanojkovski.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!