10:16 / 30.04.2021.

Autor: HRT

Animatik: Animirani film, kiparstvo i urbani prostori

Utorak, 4. svibnja na Trećem

Utorak, 4. svibnja na Trećem

Foto: Animatik / HRT

U utorak, 4. svibnja na Trećem programu u 23.45 prikazujemo emisiju Animatik koja govori o sinergiji umjetnosti, odnosno o tome kako kiparstvo nadahnjuje animirani film te na koji način prostor oko nas postaje autentičnom umjetnošću.

O tome u studiju razgovaraju dvije umjetnice koje se i same bave povezanošću različitih načina izražavanja. To su kiparice i redateljice Tanja Vujasinović i Martina Meštrović čiji će film Mačka je uvijek ženska iz 2019. o velikoj hrvatskoj kiparici Mariji Ujević-Galetović vidjeti i gledatelji Animatika.

Također, u emisiji prikazujemo i eksperimentalni film Tanje Vujasinović Neisporučeni neoni gospodina Lackovića iz 2013.

Pri završetku sezone dodjele filmskih nagrada u svijetu doznajte i koje je ostvarenje trijumfiralo na nedavnoj dodjeli nagrada za animirane filmove Annie.

Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i Boško Picula.

Urednica Nataša Vukas-Stanojkovski, redatelj Mislav Hudoletnjak, scenograf David Peroš Bonnot, producentica Ivana Alilović, scenarist i voditelj Boško Picula.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!