Animatik: Animirani film na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva

12.11.2021.

12:50

Autor: HRT

Utorkom na Trećem

Utorkom na Trećem

Foto: Animatik / HRT

U utorak, 16. studenoga na Trećem programu u 21:15 pogledajte emisiju Animatik koja govori o animiranom filmu na Revijama hrvatskog filmskog stvaralaštva najavljujući njezino ovogodišnje 53. izdanje koje se održava u Požegi od 26. do 28. studenoga.

Reviju organizira Hrvatski filmski savez kao krovna udruga neprofesijskog filma u zemlji, a na njoj se prikazuju i vrednuju filmovi svih rodova.

O svom prošlogodišnjem iskustvu na Reviji u studiju govore redateljica Dorotea Radušić čiji će film Holz Maria vidjeti i gledatelji, baš kao i film Zrakoplovne snage protiv J.F.K-a čiji je autor drugi gost Sandro Toth, inače dobitnik Nagrade publike na 52. reviji.

Novi Animatik donosi i razgovor s Milivojem Popovićem i Veljkom Popovićem čiji je film Dislokacije na ovogodišnjem Animafestu prikazan u Natjecanju VR animacije.

Napokon, emisija prikazuje i višestruko nagrađeni film Linija života iz 2003. cijenjenoga francuskog filmaša armenskog podrijetla Sergea Avedikiana.

Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i Boško Picula.

Voditelj i scenarist je Boško Picula, redateljica Gordana Bolčić, asistentica redatelja Ozana Segin, producent Stjepan Erić, scenograf David Peroš Bonnota, urednik emisije Krešimir Zubčić.

Emisiju na području RH pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!