Animatik: Animirani film od projekta do režije i premijere

13.05.2022.

15:30

Autor: HRT

Animatik

Animatik

Foto: HTV / HRT

Animatik tematizira višegodišnji rad na projektima animiranih filmova od prvih zamisli do premijere i festivalskih nastupa što redovito uključuje redateljski koncept, pisanje scenarija, ekipiranje te osiguravanje proračuna. U utorak, 17. svibnja na Trećem programu u 21:15 ne propustite novo izdanje Animatika.

O tome u studiju Animatika govori redatelj Božidar Trkulja koji je prošle dvije godine obnašao dužnost umjetničkog savjetnika za animirani film pri HAVC-u. 

Gledatelji će pritom vidjeti njegov film Posljednji izazov iz 2017. Novi Animatik prikazuje i nagrađivani film Purpleboy iz 2019. čiji je autor brazilski redatelj Alexandre Siqueira, a predstavlja i novi dugometražni animirani film američkog sineasta Richarda Linklatera, nostalgično intoniranu priču Apollo 10,5: Djetinjstvo u svemirsko doba.

Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i Boško Picula.

Voditelj i scenaristi je Boško Picula, redatelj Mislav Hudoletnjak, producentica Iva Šivak, asistentica redatelja Ozana Segin, scenograf David Peroš Bonnot, a urednik emisije Krešimir Zubčić.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!