14:22 / 03.04.2021.

Autor: HRT

Animatik: Glazba i zvuk u animiranom filmu

Utorkom na Trećem

Utorkom na Trećem

Foto: Animatik / HRT

Ne propustite novo izdanje emisije Animatik u utorak, 6. travnja na Trećem programu u 23:05 koje tematizira glazbu i zvuk u radu na animiranim filmovima. O tome u studiju govore skladatelj Veljko Zimonić i oblikovatelj zvuka Slaven Bolanča koji su radili na nagrađivanu kratkometražnom animiranom filmu Prošlo je s kišom iz 2018. redatelja Siniše Ercegovca. 

U emisiju se iz Belfasta javlja sam redatelj koji u Sjevernoj Irskoj trenutačno radi na novom projektu. Osim filma Siniše Ercegovca u Animatiku se prikazuje i francuski film Ferdinand na bojnom polju iz 2016. čiji je redatelj Jean-Jacques Pruns. Gledatelji će doznati i zašto je aktualni kinohit, američki dugometražni animirani film Duša u režiji Petea Doctera, favorit za ovogodišnjeg Oscara i u kategorijama najbolje glazbe i zvuka.

Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević, Boško Picula.

Urednica je Nataša Vukas-Stanojkovski, redatelj Mislav Hudoletnjak, asistentica redatelja Ozana Segin, scenograf David Peroš Bonnot, producentica Ivana Alilović, a scenarist i voditelj Boško Picula.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!