Animatik: Ljudsko tijelo u pokretu i animaciji

04.03.2022.

10:55

Autor: HRT

Animatik

Animatik

Foto: HTV / HRT

U utorak, 8. ožujka, emisija Trećeg programa HTV-a, Animatik, govori o načinu na koji se ljudsko tijelo tematizira i prikazuje u animiranim i hibridnim filmovima te na koji način ti filmovi koriste elemente drugih umjetnosti poput kazališta, slikarstva i fotografije. Emisija je na rasporedu u 21:15.

O tome u studiju Animatika govori slikar, redatelj i sveučilišni profesor Darko Bakliža čiji se film Uloga iz 2020. prikazuje u emisiji. Gledatelji će vidjeti i filmove Technement iz 2018. Branka Farca te Ješka iz 2010. Dinka Kumanovića.

U sezoni dodjela filmskih nagrada Animatik najavljuje i 49. dodjelu priznanja Annie o kojima odlučuje članstvo hollywoodske podružnice ASIFA-e - Međunarodnog udruženja animiranog filma. Dodjela se i ove godine odvija virtualno u subotu 12. ožujka iz prostora Sveučilišta California u Los Angelesu.

Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i voditelj i scenarist Boško Picula. Redateljica je Gordana Bolčić, urednik Krešimir Zubčić, a producent Stjepan Erić.

Emisiju na području RH pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!