13:14 / 07.02.2022.

Autor: HRT

Animatik: Nagrade za autorice i autore animiranih filmova

Utorkom na Trećem

Utorkom na Trećem

Foto: Animatik / HRT

U utorak, 8. veljače, u 21:10 na Trećem programu prikazujemo emisiju Animatik: Nagrade za autorice i autore animiranih filmova.

Na početku sezone dodjela godišnjih filmskih nagrada razgovaramo s redateljicom Matejom Štefinščak čiji je rad Nigdar ni bilo prošle godine osvojio nagradu za najbolji kratkometražni animirani film na 30. danima hrvatskog filma u Zagrebu te prvu nagradu na 53. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva u Požegi.

Uz ovaj nagrađeni rad gledatelji će vidjeti i klasik Zagrebačke škole crtanog filma Mrav dobra srca iz 1965. redatelja Vladimira Jutriše i Aleksandra Marksa te film Muedra iz 2019. Cezara Diaza Melendeza, nominiran za španjolsku nacionalnu filmsku nagradu Goya.

Animatik doznaje i koji su animirani filmovi ove godine nominirani za nagradu Goya te francusko priznanje César, a s prošlogodišnjeg Animafesta u Zagrebu donosi razgovore s članovima ocjenjivačkih sudova, mađarskom redateljicom Nadjom Andrasev i austrijskim redateljem Stefanom Stratilom.

Scenarist i voditelj je Boško Picula. Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i Boško Picula. Redateljica je Gordana Bolčić, scenograf David Peroš Bonnot, producent Stjepan Erić, a urednik Krešimir Zubčić.

Emisiju na području RH pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!