Animatik: Novi eksperimentalni i animirani film

21.09.2022.

11:37

Autor: HRT

Animatik

Animatik

Foto: HTV / HRT

Animatik na početku nove televizijske sezone, u ponedjeljak 26. rujna u 21:55 na Trećem, govori o dva festivala. Prvi je 18. internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS, a drugi Međunarodni festival animiranog filma u Annecyju. 

Ove godine, 18. po redu, internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS održava se od 21. do 24. rujna u Zagrebu te 27. i 28. rujna u Rijeci.

Gošće su u studiju producentica i selektorica Festivala 25 FPS Marina Kožul i redateljica Mia Martinović čiji se film Sakupljači prikazuje u programu Refleksi ovogodišnjeg izdanja Festivala. Film će vidjeti i gledatelji Animatika, kao i isječak iz još jednoga hrvatskog filma u ovom programu. To je Mimezis/F12 u režiji Katarine Kocijan koji je prikazan i na aktualnim Danima hrvatskog filma u Zagrebu.

Drugi festival o kojem govorimo je Međunarodni festival animiranog filma u Annecyju čije se recentno izdanje održalo od 13. do 18. lipnja. U emisiji se prikazuje i francuski film Mačka joj je žao iz 2018. čiji su autori nagrađivani Jean-Loup Felicioli i Alain Gagnol.

Autori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i Boško Picula.

Voditelj i scenaristi je Boško Picula, redatelj Mislav Hudoletnjak, a urednik emisije Krešimir Zubčić.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!