12:28 / 14.06.2021.

Autor: HRT

Animatik: Osvrt na Animafest 2021.

Animatik

Animatik

Foto: Emisija o animaciji / HRT

U utorak 15. lipnja na Trećem programu HTV-a u 23.15 ne propustite novo izdanje emisije Animatik koji donosi pregled nagrađenih filmova i filmaša na ovogodišnjem Svjetskom festivalu animiranog filma čije se 31. izdanje u Zagrebu održalo od 7. do 12. lipnja.

Među dobitnicima priznanja na aktualnom Animafestu je i cijenjeni američki redatelj Ralph Bakshi kojemu je pripala festivalska Nagrada za životno djelo.

Gledatelji će moći vidjeti dva filma. Prvi je na Animafestu prikazan u Velikom natjecanju kratkometražnog filma 2018. godine, a riječ je o Priručniku za vrtlarenje čija je autorica izraelsko-francuska redateljica Sarah Jane Hatooka-Scebat. Drugi je britansko-njemački rad Pužica i kit u režiji Maxa Langa i Daniela Snaddona kojemu je ovog proljeća pripala nagrada Annie za najbolju posebnu produkciju.


Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević, Boško Picula

Redatelj je  Mislav Hudoletnjak, asistentica redatelja Ozana Segin, scenograf David Peroš Bonnot, producentica Ivana Alilović, a scenarist i voditelj Boško Picula.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!