Animatik: Razgovori s Animafesta 2021. (1. dio)

17.09.2021.

10:30

Autor: HRT

Animatik

Animatik

Foto: Emisija o animaciji / HRT

U prvoj emisiji u novoj televizijskoj sezoni Animatik, u utorak 21. rujna u 21:10 na Trećem programu,  donosi razgovore s ovogodišnjega Svjetskog festivala animiranog filma u Zagrebu.

I dalje aktualno, 31. izdanje Animafesta održalo se ove godine od 7. do 12. lipnja ponovno predstavivši mnogobrojne filmove i programe te okupivši autorice i autore iz cijelog svijeta.

O nagradama su odlučivali međunarodni ocjenjivački sudovi čiji su članovi bili i gosti današnjeg Animatika. To su producentica Karin Vandenrydt iz Nizozemske i redatelj Aleksandar Saša Svirskij iz Rusije.

Razgovaramo i s hrvatskom redateljicom Ivanom Guljašević Kuman čiji je novi film Crni vuk, bijeli vuk na Animafestu prikazan u sklopu Natjecanja filmova za djecu.

Prikazat ćemo i dva filma s ranijih izdanja Animafesta: Smiješne ribe iz 2018. indijskog redatelja Krishne Naira i Reprize iz 2018. nizozemskog redatelja Rosta.

Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i Boško Picula.

Voditelj i scenaristi je Boško Picula, redatelj Mislav Hudoletnjak, producent Stjepan Erić,  a urednik emisije Krešimir Zubčić.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!