08:50 / 14.12.2021.

Autor: HRT

Animatik: Razgovori s Animafesta 2021.

Utorkom na Trećem

Utorkom na Trećem

Foto: Animatik / HRT

U utorak, 14. prosinca, u 21:10 na Trećem slijedi emisija Animatik. Ovotjedni 187. Animatik donosi još jedan osvrt na zagrebački Animafest 2021., najveći međunarodni filmski festival u Hrvatskoj i u ovoj godini.

Gost je emisije čileanski redatelj Gabriel Verdugo Soto, autor filma Elulu, prikazanog u sklopu Velikog natjecanja dugometražnog filma na 31. svjetskom festivalu animiranog filma u Zagrebu. Sugovornica emisije je i hrvatska redateljica Lucija Mrzljak koja je s estonskim kolegom Mortenom Tšinakovim režirala film Roda dobivši posebno priznanje u Velikom natjecanju kratkometražnog filma.

Prikazat ćemo i dva nagrađivana kratka filma. To su Moj djed se skriva iz 2018. francuske redateljice Anne Huynh i Planet Sigma iz 2018. čija je autorica japanska animatorica Momoko Seto.

Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i Boško Picula.

Voditelj i scenarist je Boško Picula, redateljica Gordana Bolčić, producent Stjepan Erić, scenograf David Peroš Bonnota, urednik emisije Krešimir Zubčić.

Emisiju na području RH pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!