Animatik: Razgovori s Animafesta I. dio

27.06.2022.

19:46

Autor: HRT

Animatik

Animatik

Foto: HTV / HRT

U petak 1. srpnja na Trećem programu u 15 sati prikazujemo emisiju Animatik: Razgovori s Animafesta I. dio. 

Animatik na završetku ovogodišnje televizijske sezone donosi dva razgovora s lipanjskoga Svjetskog festivala animiranog filma u Zagrebu.

Gost je u studiju jedan od najcjenjenijih redatelja animiranog filma na svijetu, nizozemski umjetnik Paul Driessen koji je ove godine na zagrebačkom Animafestu bio član Ocjenjivačkog suda Velikog natjecanja kratkometražnog filma. 

Nominiran za Oscara za film Tri gospođice iz 1998., koji će vidjeti gledatelji Animatika, Paul Driessen govori o karijeri i stvaralaštvu, temama i vizualnom stilu svojih radova te vezom sa Zagrebom na čijem je Festivalu 2002. dobio i Nagradu za životno djelo. Te je godine na Animafestu nagrađen i njegov film Dječak koji je vidio santu iz 2000. koji se također prikazuje u novom Animatiku.

Sugovornik je emisije i Silvestar Mileta, izvršni urednik monografije "Pedeset godina Svjetskog festivala animiranog filma - Animafesta Zagreb (1972.-2022.)" koja je predstavljena na ovogodišnjem Animafestu u Zagrebu.

Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i Boško Picula.

Voditelj i scenaristi je Boško Picula, redatelj Mislav Hudoletnjak, producentica Iva Šivak, a urednik emisije Krešimir Zubčić.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!