Animatik: Razgovori s Animafesta - redateljica Joanna Quinn

26.01.2023.

09:41

Autor: HRT

Animatik

Animatik

Foto: HTV / HRT

Animatik, emisiju posvećenu umjetničkim kratkometražnim animiranim filmovima hrvatskih i inozemnih autora, možete pratiti svaki drugi ponedjeljak na Trećem programu u 22:10. Kroz priloge i razgovore s gostima u studiju Animatik tematizira pojedine aspekte rada na animiranom filmu prikazujući i nova i klasična djela hrvatske i svjetske animacije.

U emisiji 30. siječnja Animatik uoči ovogodišnje 95. dodjele Oscara donosi razgovor s jednom od redateljica nominiranih za nagradu Američke filmske akademije.

Gošća emisije je cijenjena britanska autorica animiranih filmova Joanna Quinn koja je kao predavačica sudjelovala na prošlogodišnjem Animafestu u Zagrebu.

Na zagrebačkom Svjetskom festivalu animiranog filma Grand Prix osvojila je 2006. filmom Snovi i želje - Obiteljske veze, koji je te godine dobio i Nagradu publike.

Njome je 1994. ovjenčan i redateljičin film Britannia, dok se 2021. u Zagrebu predstavila filmom nominiranim za Oscara Umjetnička posla.

Nominaciju za Oscara donio joj je i rad Slavni Fred iz 1996. koji se prikazuje u Animatiku u kojem Joanna Quinn govori o svom stvaralaštvu i umjetničkim inspiracijama. 

Autori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i Boško Picula

Voditelj i scenaristi je Boško Picula, redatelj Ivan Mokrović, urednik emisije Krešimir Zubčić.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!