Animatik: Rezultati Animafesta i animirani filmovi za školske praznike

13.06.2022.

12:32

Autor: HRT

Animatik

Animatik

Foto: HTV / HRT

U utorak 14. lipnja u 21:15 na Trećem na rasporedu je jubilarna 200. emisija Animatik.  Dvjestoti Animatik donosi osvrt na ovogodišnje izdanje Animafesta koje je proslavilo jubilej pedeset godina održavanja.

Pokrenut 1972., Svjetski festival animiranog filma u Zagrebu se ove godine u slavljeničkom ruhu održao od 6. do 11. lipnja kada su dodijeljene nagrade. Ovogodišnja Animafestova Nagrada za životno djelo pripala je jednom od najvećih redatelja Zagrebačke škole crtanog filma Nedeljku Dragiću čiji će film Idu dani iz 1969. vidjeti i gledatelji Animatika.

Emisija donosi i britansko-njemački film Grubzončica iz 2012. čiji su autori Uwe Heidschoetter i Johannes Weiland. Film je nagrađen na Međunarodnom festivalu animiranog filma u francuskom Annecyju čije ovogodišnje izdanje traje od 13. do 18. lipnja.

Naposljetku, novi Animatik najavljuje i američki dugometražni animirani film Svjetlosni u režiji Angusa MacLanea, odvojak višestruko nagrađenog hit-serijala Priča o igračkama.

Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i Boško Picula.

Voditelj i scenaristi je Boško Picula, redatelj Mislav Hudoletnjak, producentica Iva Šivak, a urednik emisije Krešimir Zubčić.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.   Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!