14:15 / 29.04.2022.

Autor: HRT

Animatik: Ususret 13. VAFI-ju / RAFI-ju i 31. danima hrvatskog filma

Animatik

Animatik

Foto: HTV / HRT

Animatik najavljuje trinaesto izdanje Internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih. U utorak, 3. svibnja na Trećem programu u 21:15 ne propustite novo izdanje Animatika.

Njegov se riječki dio RAFI, na kojem se prikazuju animirana ostvarenja odraslih autora za djecu i mlade, održava od 26. do 28. svibnja, a varaždinski dio VAFI, na kojem svoje nove animirane filmove predstavljaju djeca i mladi, održava od 2. do 5. lipnja ove godine.

O Festivalu u studiju Animatika govore njegov direktor Hrvoje Selec te selektorica programa Dubravka Kalinić-Lebinec. Gledatelji će pritom vidjeti izabrane naslove s ovogodišnjeg Festivala. To su Maskirani osvetnik u režiji Lune Strmotić, zatim Zadnja lopta skupine mladih belgijskih animatora te Knjige bez brige, rad djece iz Filmsko-kreativnog studija VANIMA iz Varaždina.

Novi Animatik najavljuje i 31. dane hrvatskog filma koji se u Zagrebu održavaju od 10. do 14. svibnja, a na kojima se također natječu animirani filmovi. Među njima je 2018. bio i film Prošlost raste čija je redateljica Dea Jagić.

Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i Boško Picula.

Voditelj i scenaristi je Boško Picula, redatelj Mislav Hudoletnjak, producentica Iva Šivak, a urednik emisije Krešimir Zubčić.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!