Animatik: Ususret Animafestu 2022.

27.05.2022.

12:37

Autor: HRT

Animatik

Animatik

Foto: HTV / HRT

U utorak, 31. svibnja, u 22:10 na Trećem programu HTV-a Animatik najavljuje novo izdanje najuglednijega međunarodnog filmskog festivala u Hrvatskoj. To je već pola stoljeća zagrebački Animafest.  

Pokrenut 1972., Svjetski festival animiranog filma u Zagrebu ove godine obilježava pedeset godina svoga održavanja.

Kulminacija obljetnice bit će predstojeće 32. izdanje Festivala koje se upriličuje od 6. do 11. lipnja, a već su počeli programi uoči samog Animafesta. Među njima je i izložba "Animafest Zagreb 1972. - 2022." u Zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, o kojoj govori njezina koautorica i producentica Animafesta Paola Orlić.

O Festivalu i njegovu jubileju u studiju Animatika govore Margit Antauer, predsjednica Vijeća Animafesta, te Daniel Šuljić, redatelj i umjetnički direktor Festivala. Gledatelji će vidjeti isječke iz pojedinih natjecateljskih programa te film Škola hodanja kojim je njegov redatelj Borivoj Dovniković Bordo na Animafestu 1978. osvojio posebnu nagradu Stručnoga ocjenjivačkog suda.   

Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i Boško Picula.

Voditelj i scenaristi je Boško Picula, redatelj Mislav Hudoletnjak, producentica Iva Šivak, a urednik emisije Krešimir Zubčić.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.   Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!