Animatik - Ususret Međunarodnom danu animacije 2021.

15.10.2021.

09:44

Autor: HRT

Utorkom na Trećem

Utorkom na Trećem

Foto: Animatik / HRT

U utorak, 19. listopada, u 21:10 na Trećem slijedi emisija Animatik. Najavljujemo obilježavanje ovogodišnjega Međunarodnog dana animacije 28. listopada. 

Naime, tog je dana 1892. u Parizu održana prva projekcija animiranog filma na celuloidnoj vrpci u povijesti kinematografije. U Hrvatskoj se Međunarodni dan animacije obilježava dan ranije, 27. listopada, programom u zagrebačkom MM centru na kojem će biti nagrađen najbolji hrvatski animirani film u proteklom razdoblju. Organizator je ASIFA Hrvatska čiji su predsjednik Slave Lukarov i tajnica, redateljica Petra Balekić gosti Animatika.

Prikazujemo raf Petre Balekić i Lade Obradović Scream iz 2019. te južnoafrički film The Tale of How iz 2006. skupine The Blackheart Gang.

U spomen na nedavno preminuloga velikana Zagrebačke škole crtanog filma Pavla Štaltera Animatik donosi jedan od njegovih najpoznatijih filmova Sedam plamenčića iz 1975.

Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i Boško Picula.

Voditelj i scenarist je Boško Picula, redateljica Gordana Bolčić, asistentica redatelja Ozana Segin, producent Stjepan Erić, scenograf David Peroš Bonnota, urednik emisije Krešimir Zubčić.

Emisiju na području RH pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!