08:38 / 21.03.2022.

Autor: HRT

Animatik: Ususret Oscarima za animirane filmove 2022.

Animatik

Animatik

Foto: HTV / HRT

U utorak, 22. ožujka u 22:05 na Trećem programu prikazujemo emisiju Animatik: Ususret Oscarima za animirane filmove 2022.     

Najavljujemo ovogodišnju 94. svečanu dodjelu Oscara koja se održava u nedjelju, 27. ožujka 2022. u Los Angelesu uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatske televizije.

Emisija predstavlja dugometražne i kratkometražne animirane filmove koji su ove godine nominirani za priznanje Američke filmske akademije.

O njima te o favoritima za nagrade u studiju Animatika govore filmski kritičari Marijana Jakovljević i Ivan Žaknić. Gledatelji će pritom vidjeti i jedan od kratkometražnih animiranih filmova nominiranih za Oscara.

To je britansko-njemački rad Grubzon u režiji Maxa Langa i Jakoba Schuha koji je nastao 2009. kao ekranizacija istoimene ilustrirane knjige britanske autorice Julije Donaldson.

Scenarist i voditelj je Boško Picula. Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i Boško Picula. Redateljica je Gordana Bolčić, scenograf David Peroš Bonnot, producentica Iva Šivak, a urednik Krešimir Zubčić.

Emisiju na području RH pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!