Ova dokumentarna putopisna serija na zabavan, dinamičan i poučan način istražuje priču o kulinarstvu Austro-Ugarske Monarhije te njezinom utjecaju na našu današnju kuhinju.
07.12.2025.
17:05
Autor: HRT
Ova dokumentarna putopisna serija na zabavan, dinamičan i poučan način istražuje priču o kulinarstvu Austro-Ugarske Monarhije te njezinom utjecaju na našu današnju kuhinju.
Kroz šest epizoda pratimo mladu glumicu Vini Jurčić i njezinog prijatelja, chefa Lea Jurešića, na njihovom gastronomskom putovanju. Njihova avantura vlakovima duž nekadašnjih austro-ugarskih željezničkih ruta povezuje kuhinju s raznolikim krajolicima koje prolaze.
Ti putevi služe kao most koji spaja prošlost sa sadašnjošću, dok istražujemo jela koja nam je u naslijeđe ostavila Austro-Ugarska.
Četvrti nastavak dokumentarne serije Apetitlih naslova Doboš torta prikazujemo u nedjelju, 14. prosinca na Prvom u 16:50.
U četvrtoj epizodi putovanje počinjemo u Pečuhu i odlazimo sve do Opatije. Od bogate mađarske tradicije do starog hrvatskog glamura na Jadranu, Vini i Leo otkrivaju kako je doboš torta postala simbol slastičarske baštine.
Od kazališnih dvorana i podruma pjenušaca do opatijskih vila, priča o slasticama pretvara se u priču o identitetu i naslijeđu.
Leo u Opatiji priprema svoju modernu verziju doboš torte - spajajući prošlost i sadašnjost u jednom zalogaju.
Scenarij i režija Goran Ribarić, producenti Filip Trezner, Kim Kukuruzović, voditelji Vini Jurčić i Leo Jurešić, urednica Andrijana Škorput.
Produkcija: Izvan fokusa za HRT, 2025.
Emitirane epizode dokumentarne serije Apetitlih dostupne su u videoteci multimedijske platforme HRTi.



Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!

Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora